Українські спортсмени повинні виступати в Росії - Бородянський
Українські спортсмени повинні виступати в Росії - Бородянський

Українські спортсмени повинні виступати в Росії - Бородянський

Аби ефективно боротися за медалі у світі, українські спортсмени повинні виступати зокрема й на території держави-агресора.

Вважає міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, повідомляє "Інтерфакс-Україна"."Треба розрізняти виступи спортсменів за кордоном, зокрема й Російської Федерації, і виступи артистів", - сказав Бородянський.

За словами міністра, у спортсменів немає вибору, виступати або не виступати."У них є вибір, отримувати бали або не отримувати.

Якщо спортсмен не виступає за кордоном, він автоматично позбавляється балів.

Це обмежує його можливості боротися за медалі", - пояснив він.І додав, що це питання не лише України і РФ, а міжнародне питання, яке стосується усіх кейсів пов'язаних з конфліктами між державами."Для того, щоб ефективно боротися за медалі у світі, ми повинні виступати на території держави-агресора", - підкреслив Бородянський."Цьогоріч заплановано 5 Гран-прі.

Ми плануємо брати участь в кожному, змагання в Москві йдуть першими.

Ми прийняли рішення брати участь на турнірі в Росії", - заявила віце-президентка Федерації художньої гімнастики України і тренерка національної збірної Ірина Дерюгіна.

Джерело матеріала
loader
loader