У січні вартість яєць в Україні знизилась на 1,5%, вартість цукру – на 1,1%, а олії – на 0,3%.
Про це повідомляє пресслужба Держстатистики.
«На 1,5–0,3% подешевшали яйця, цукор, свинина, рис, риба та продукти з риби, соняшникова олія», — йдеться у повідомленні.
Вказано, що вартість яєць в січні 2020 року, порівняно із груднем 2019 року, знизилась на 1,5%, із січнем 2019 року — на 15,5%.
Вартість цукру в січні 2020 року, порівняно із груднем 2019 року, знизилась на 1,1%, із січнем 2019 року — зросла на 0,7%.
Вартість олії в січні 2020 року, порівняно із груднем 2019 року, знизилась на 0,3%, із січнем 2019 року — на 2,1%.
Додамо, дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.
Найбільше зросли ціни на овочі – 6,6%, молоко 0,4% та хліб – 0,3%.