Про незбалансованість шкільних меню у деяких школах розповіли у Держпродспоживслужбі, пише Всеосвіта.
Виконувач обов`язків голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко пояснила, що така ситуація спричинена, перш за все, обмеженим асортиментом харчових продуктів у закладах освіти.
Дітям не вистачає молока, масла вершкового, сметани, сиру кисломолочного, яєць, фруктів, соків, овочів.
Продукти тваринного походження учні отримують лише на 40-60% від норми.
За 2019 рік було перевірено майже 13,5 тисяч примірників двотижневого шкільного меню.
Які ще показники досліджує служба?Загалом було взято 1778 проб готових страв на калорійність (відхилення у 11% проб); 6105 проб харчових продуктів за мікробіологічними показниками (відхилення у понад 6% проб); 593 проби харчових продуктів на якість термічної обробки (відхилення у 2,7% випадків); 7687 проб питної води за мікробіологічними показниками (відхилення у 15% проб).
Ольга Шевченко пояснила, що служба постійно контролює питання належної організації харчування дітей у школах та видає відповідні рекомендації.
Скільки загалом в Україні шкіл?Всього на території України функціонує майже 17 тисяч середніх шкіл.