Справа Шеремета: слідство надало нові докази причетності Яни Дугарь
Справа Шеремета: слідство надало нові докази причетності Яни Дугарь

Справа Шеремета: слідство надало нові докази причетності Яни Дугарь

У поліції оприлюднили результати комплексної судової психологічної та портретної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, проведеної над зйомками з камер спостереження.

Результати експертизи показують, що на відео дійсно зображена Яна Дугарь, йдеться на сайті Нацполіції."Під час проведення експертизи використовувався, зокрема, метод візуального зіставлення ознак зовнішності, в ході якого встановлено збіг наступних загальних та окремих ознак: форма та ступінь нахилу лоба, форма перенісся, форма верхньої губи, форма контуру вільного краю правої (видимої) частини червоної кайми верхньої губ, форма підборіддя, довжина носа", - пояснюється на сайті.

Зазначено, що висновки експертизи від 21 листопада 2019 року.

Таким чином поліція заперечує заяви захисників підозрюваної, що начебто на відео зовсім інша жінка.

Крім того правоохоронці звинуватили захисників і саму Дугарь у неправдивих свідченнях і маніпуляціях.

Зокрема зазначається, що сторона підозрюваної викривила інформацію про дати знімання відео, про те, що нібито Яна не могла у зазначені дати перебувати у Києві, оскільки не мала відпустки.

А крім того виявили у Дугарь в соцмережі фото, зроблену у Києві у 2012 році, хоча сама вона заявляла, що до 2017 року у столиці не бувала.

Однак лише за період чотирьох місяців документування у 2019 році встановлено 22 доби самовільного залишення місця проходження служби.

За цей час Яна Дугарь виїжджала до Києва, Львова, Кіровоградської та Миколаївської областей", - йдеться у заяві правоохоронців.

Також поліція вбачає маніпуляції щодо проходження Дугарь поліграфу, оскільки слідчі не мають інформації щодо того, хто призначив і провів процедуру, а крім того не було поставлено запитань, які безпосередньо цікавлять слідство."Дивно виглядає ситуація: підозрювана відмовляється співпрацювати з офіційним слідством, а відтак затягує процес розслідування.

com/embed/D-Jrsuie3wk@Підозрюваній у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета військовій медсестрі Яні Дугарь призначили почеркознавчу та психіатричну експертизи.

Відповідну постанову 10 лютого підписав слідчий у справі Василь Бирка.

Зазначається, що зразки почерку Дугарь необхідні для проведення експертного дослідження.

Джерело матеріала
loader
loader