Справа Шеремета: Поліція спростувала заяви захисту Дугарь
Справа Шеремета: Поліція спростувала заяви захисту Дугарь

Справа Шеремета: Поліція спростувала заяви захисту Дугарь

ins{.

Нацполіція спростувала окремі заяви захисту підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, військового медика Яни Дугарь.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

"13 грудня 2019 року адвокати заявили, що відео з камер спостереження для комплексної комісійної експертизи з ідентифікації особи за ознаками зовнішності датоване 11 липня 2019 року.

А в цей час, мовляв, підозрювана перебувала за кордоном.

Однак відео з камер спостереження, використане для порівняння із зображенням Яни Дугарь, насправді датоване 7 листопада 2019 року: і в цей час підозрювана перебувала в Україні у місті Покровську.

Саме з місцевого супермаркету були вилучені відеозаписи для дослідження", - стверджують у поліції.

Крім того, за версією слідства, Дугарь без проблем та офіційних дозволів залишала місце проходження військової служби.

Водночас адвокати підозрюваної стверджували, що вона не могла здійснювати розвідку в Києві 15 і 18 липня 2016 року, тому що в цей час у відпустці вона не була, а потім ніяк не могла залишити місце проходження служби.

"До речі, Яна Дугарь не сказала правди навіть про свій перший візит до Києва: вона розповідала, що вперше відвідала Київ лише у березні 2017 року.

Але на особистій сторінці у соцмережі підозрюваної слідчі виявили її фото на столичному Майдані Незалежності, датоване 29 серпня 2012 року", - йдеться в повідомленні.

Також у Нацполіції оприлюднили результати комплексної судової психологічної та портретної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України від 21 листопада 2019 року, згідно з яким жінка-розвідниця на відео з камер спостережень - Яна Дугарь.

"Водночас нещодавно адвокати Яни Дугарь озвучили інформацію щодо непричетності підозрюваної до вчинення правопорушення.

При цьому вони посилалися на дослідження із використанням поліграфа… Однак невідоме дослідження із використанням невідомого поліграфа, невідомо ким призначене і невідомо ким проведене не дає відповідей на запитання, які цікавлять офіційне слідство", - наголошують у поліції.

Окрім того, правоохоронці вважають дивним, що підозрювана відмовляється співпрацювати зі слідством, затягує процес розслідування, але одночасно погоджується на проведення "сумнівних досліджень, ініційованих стороною захисту, результати яких не є доказами в кримінальному провадженні".

А зовсім нещодавно вони представили в суді свідків, які заявили про алібі підсудної в день убивства.

12 грудня того самого року слідство повідомило Яні Дугар про підозру в причетності до організації та виконання вбивства журналіста Павла Шеремета в 2016 році.

Яна Дугар - військова медсестра.

На перше засідання суду разом з нею прийшли чинний народний депутат Яна Зінкевич і депутат Верховної Ради VIII скликання Оксана Корчинська.

Вони були готові поручитися за підозрювану.

Джерело матеріала
loader
loader