Штраф і на вихід з Ради. Разумкову показали першого кнопкодава в законі
Штраф і на вихід з Ради. Разумкову показали першого кнопкодава в законі

Штраф і на вихід з Ради. Разумкову показали першого кнопкодава в законі

У п'ятницю, 21 лютого, позафракційний мажоритарник із Закарпаття Владіслав Поляк неодноразово кнопкодавив під час голосування за поправки до законопроєкту про обіг земель сільськогосподарського призначення.

XlZfbPA@На відео видно, як під час голосування за поправку №1223 Поляк спершу голосує на порожньому місці праворуч (місце закріплене за депутатом групи "Довіра" Василем Петьовкою), а потім натискає на кнопку на своєму пульті.На табло голосування системи "Рада" видно, що "за" проголосували з обох місць.

Згодом Поляк ще кнопкодавив.

Також нардеп тиснув на обох пультах під час реєстрації.16 січня набув чинності закон про забезпечення особистого голосування народними депутатами.

За кнопкодавство нардепу загрожує штраф у 51-85 тис.

грн, однак для цього провину парламентарія необхідно буде спочатку довести в суді.За розслідування правопорушення повинне взятися Державне бюро розслідувань, але спочатку генпрокурор має зареєструвати відповідне кримінальне провадження.

У разі визнання депутата винним у кнопкодавстві та набрання сили обвинувальним вироком, нардеп буде достроково позбавлений мандата, пише рух."Тепер ми звертаємося до голови ВРУ Дмитра Разумкова і до генерального прокурора: порушник має понести відповідальність за законом і після рішення суду сплатити штраф і втратити мандат.

І не через 5 чи 10 років, коли цього мандата у нього вже і так не буде", - заявляють у "Чесно".

Як "слуги" слухали звіт Гончарука.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader