Делегація "Опозиційної платформи – За життя" зустрілася в Москві з керівництвом та депутатами Держдуми
Делегація "Опозиційної платформи – За життя" зустрілася в Москві з керівництвом та депутатами Держдуми

Делегація "Опозиційної платформи – За життя" зустрілася в Москві з керівництвом та депутатами Держдуми

У Москві 10 березня відбулася зустріч делегації партії "Опозиційна платформа – За життя" з депутатами Державної Думи Російської Федерації.

Метою зустрічі парламентаріїв двох країн стала презентація "Парламентського виміру "нормандського формату", яка проходить в межах роботи міжфракційного депутатського об'єднання "Міжпарламентський діалог заради миру: Україна – Росія – Німеччина – Франція".

Так, депутати Верховної Ради України від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Тарас Козак, Олександр Колтунович, Ренат Кузьмін і Тетяна Плачкова провели зустріч зі своїми російськими колегами – депутатами Державної Думи Російської Федерації.

Зокрема, в переговорах взяли участь голова Державної Думи В'ячеслав Володін, заступник голови ДД Олексій Гордєєв, голова Комітету ДД з питань СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашніков, перший заступник голови Комітету ДД з питань СНД Віктор Водолацький, заступник голови Комітету Держдуми з безпеки і протидії корупції Микола Рижак, член Комітету Державної Думи з інформаційної політики Вадим Дєньгін.

Крім того, свою підтримку і солідарність мирним ініціативам партії "ОПЗЖ" прийшли висловити голова фракції партії "Єдина Росія" Сергій Неверов і голова фракції політичної партії "Комуністична партія Російської Федерації" Геннадій Зюганов, перші заступники голови Держдуми — Іван Мельников і Олександр Жуков.

Парламентарії України та Росії обговорили тему мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і виконання мінських угод, безальтернативність яких визнана в усьому світі.

На брифінгу, присвяченому підсумкам зустрічі, Медведчук подякував російським колегам за те, що вони знайшли час для переговорів.

Для того щоб просунути питання, пов'язане зі встановленням миру в Україні", — заявив Медведчук.

Політик розповів, що в Україні дуже складна ситуація, яка, на жаль, продовжується і за нової влади.

Тому українська опозиційна сила займається реалізацією одного із серйозних кроків, який називається – "Парламентський вимір "нормандського формату", — підкреслив він.

Медведчук додав: "Так назвав цей вимір і цей проект міжпарламентських зв'язків президент РФ Володимир Володимирович Путін у грудні на зустрічі, коли ми поінформували його про створення міжфракційного депутатського об'єднання у стінах Верховної Ради України і запропонували зустрічі парламентаріїв України, Росії, Франції, Німеччини".

На переконання політика, глави держав, що беруть активну участь у "нормандському форматі", можуть сприяти передусім парламентаріям Верховної Ради України, щоб реалізувати мінські угоди, основна частина і базис яких полягає в ухваленні низки законів, що стосуються особливого статусу, амністії, виборів та змін до Конституції.

Медведчук також розповів, що "наступна зустріч повинна бути зустріччю чотирьох делегацій парламентів України, Росії, Німеччини, Франції".

"Ми окреслили також рішення, пов'язані із створенням робочої групи з підготовки та процедурних питань і підготовки програми та порядку діяльності, яка буде спрямована і може сприяти реалізації мінських угод, а отже – встановленню миру на Донбасі, встановленню миру в Україні", — резюмував Медведчук.

Своєю чергою Володін підтримав миротворчі ініціативи партії "Опозиційна платформа — За життя".

"Без діалогу - немає довіри, без довіри - немає розвитку", — заявив він.

Володін також підкреслив, що в межах зустрічі сторони домовилися про конкретні кроки, які об'єднають, а не розколють.

"Сьогодні нам необхідно, щоб наші колеги з Франції, Німеччини приєдналися до процесу, який запущений українською стороною, наш президент підтримав його, і сьогодні ми обговорюємо питання, які покликані об'єднати наші зусилля для того, щоб саме через парламентський вимір, через питання законотворчості ми вийшли на реалізацію мінських угод", — підсумував Володін.

Українські та російські законодавці дійшли висновку, що необхідно розвивати українсько-російське співробітництво в інтересах обох країн.

Як відомо, 12 листопада 2019 року у Верховній Раді було створено міжфракційне депутатське об'єднання "Міжпарламентський діалог заради миру: Україна – Росія – Німеччина – Франція", яке очолив Медведчук.

Цій ідеї – залучити парламенти України, Росії, Франції та Німеччини до мирного врегулювання на Донбасі – дав високу оцінку президент РФ Володимир Путін 20 грудня торік, а вже 24 грудня відбулася зустріч Віктора Медведчука і голови Державної Думи РФ В'ячеслава Володіна.

А 28 січня 2020 року в Берліні, представляючи цю ініціативу, Медведчук провів низку зустрічей з депутатами, що представляють найбільші фракції Бундестагу: соціал-демократами, християнськими демократами й "Альтернативою для Німеччини".

Теги за темою
Україна Віктор Медведчук
Джерело матеріала
loader
loader