Угорщина блокуватиме засідання Ради Україна-НАТО – Сійярто
Угорщина блокуватиме засідання Ради Україна-НАТО – Сійярто

Угорщина блокуватиме засідання Ради Україна-НАТО – Сійярто

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна продовжить блокувати засідання Ради Україна-НАТО до тих пір, поки в Україні "не будуть відновлені права меншин".

Про це 10 березня повідомляє Hungary Today.

Під час виступу у парламенті, Сійярто сказав, що позицію Угорщини на світовій арені сприймають як політику дружню Росії.

Це, за його словами, було "абсурдом".

При тому, як пише видання, з його слів "Угорщина продовжуватиме блокувати засідання комісії Україна-НАТО до тих пір, поки в Україні не будуть відновлені права меншин".

Міністр зазначив, що 26 березня його український колега, якого президент попросив вжити заходів для відновлення двосторонніх відносин, відвідає Будапешт.

"Ми готові, і ми також зробимо раціональні пропозиції", - додав він.

Він сказав, що з точки зору двосторонніх зв'язків Угорщини з сусідніми країнами, її відносини з Україною є найбільш складними.

Як відомо, Угорщина вимагала від України відтермінування імплементації мовної статті закону про освіту, а також скасування його дії на приватні навчальні заклади.

Через ухвалення цього закону вона блокує співпрацю України та НАТО, зокрема зустрічі комісії Україна-НАТО на високому рівні.

Повідомлялося, що Угорщина зніме вето на переговори України з НАТО у разі повернення закарпатським угорцям права на навчання рідною мовою.

Окрім цього, вона надасть 50 млн євро на розвиток прикордонної інфраструктури.

Джерело матеріала
loader
loader