Нардеп В'ятрович подав до СБУ заяву про держзраду через підписаний у Мінську документ
Нардеп В'ятрович подав до СБУ заяву про держзраду через підписаний у Мінську документ

Нардеп В'ятрович подав до СБУ заяву про держзраду через підписаний у Мінську документ

Володимир В'ятрович, директор Інституту національної пам'яті.

ins{.

Нардеп від "Європейської Солідарності" Володимир В'ятрович подав у Службу Безпеки України, НАБУ, та ДБР заяву про державну зраду через підписані у Мінську 11 березня домовленості щодо створенння консультативної ради за участю представників ОРДЛО.

Про В'ятрович повідомив у Facebook та опублікував копію заяви.

"Те, що зробили Кучма і Єрмак в Мінську — державна зрада.

Звернувся в СБУ, НАБУ і ДБР з вимогою відкрити кримінальне провадження", - пише В'ятрович.

Нардеп згадує публікацію ЗМІ з посиланням на документ, підписаний за підсумками зустрічі.

"Такі дії громадян України Кучми і Єрмака суперечать Конституції і законам України і свідчать про підтримку ними дій держави-агресора, спрямованих на зняття з Росії відповідальності за агресію", — йдеться в заяві.

В'ятрович просить розслідувати причетність до підписання документа інших посадових осіб, в тому числі президента Володимира Зеленського.

Як повідомлялося, видання ZN.

UA опублікувало документ, в якому говориться, що Тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі домовилася про створення консультативної ради.

До неї мають увійти по 10 представників від України і бойовиків "ЛДНР" з правом вирішального голосу, а також по одному представнику від ОБСЄ, Німеччини, Франції і Росії з правом дорадчого голосу.

Рада "фіксує суб'єктність ОРДЛО" і дає Росії, яка підтримує бойовиків на Донбасі, статус гаранта-спостерігача нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Очікується, що рішення про створення консультативної ради буде підписано 25 березня 2020 року після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини.

Теги за темою
СБУ ОРДЛО
Джерело матеріала
loader
loader