Ринок смартфонів впав на 38% через пандемію коронавірусу
Ринок смартфонів впав на 38% через пандемію коронавірусу

Ринок смартфонів впав на 38% через пандемію коронавірусу

ins{.

Продажі смартфонів у лютому 2020 року впали на 38% порівняно з аналогічним періодом минулого року з-за пандемії коронавіруса.

Компанія Samsung в цьому місяці займає перше місце за обсягом поставок і продажів, за ним слідують Apple, Xiaomi, Huawei, OPPO і vivo, повідомляє аналітичне агентство Strategy Analytics.

За даними Strategy Analytics, продажі смартфонів у лютому 2019 року склали 99,2 млн одиниць, а в лютому 2020 року — все 61,8 млн одиниць.

Це найбільш різке падіння за всю історію ринку.

Також аналітики відзначають, що попит на смартфони в Азії цього місяця звалився, оскільки більшість людей відмовилися від відвідування магазинів, а деякі виробники гаджетів тимчасово закрили свої фірмові магазини.

"У лютому 2020 року відбулося найбільше падіння в історії світового ринку смартфонів.

Попит і пропозиція на смартфони впали в Китаї, впали в Азії і сповільнилися в іншому світі.

Це період, який індустрія смартфонів захоче забути", - відзначають в агентстві.

В Strategy Analytics стверджують, що незважаючи на попередні ознаки відновлення в Китаї, очікується, що глобальні поставки смартфонів у цілому залишаться слабкими протягом березня 2020.

Небезпека поширення коронавіруса на Європу, Північну Америку та інші країни, а також на сотні мільйони заможних споживачів призводять до того, що люди не можуть або не хочуть купувати нові пристрої.

"В найближчі тижні індустрії смартфонів доведеться працювати старанніше, ніж коли-небудь, щоб підняти продажі, такі як онлайн-продажу флеш-пам'яті або щедрі знижки на комплект гарячих продуктів, таких як "розумні " годинник", - прогнозують в аналітичному агентстві.

Також повідомлялося, що на тлі пандемії нафта продовжила падіння, її ціна може досягти 18-річних мінімумів.

Джерело матеріала
loader
loader