/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2Feda-902551-pTnj1Yb7.jpg)
Що потрібно їсти під час карантину: поради медиків
Складено список корисної їжі.
Loading...
Зараз, перебуваючи в умовах вимушеної ізоляції, ми зіткнулися з ситуацією, коли потрібно правильно скласти меню і розписати наш раціон з урахуванням багатьох факторів.
“По-перше, необхідно врахувати той факт, що зараз ми обмежені у фізичній активності, отже прийом їжі не повинен призводити до набору зайвої ваги.
Другий важливий момент – ця їжа не повинна важко засвоюватися.
Третій важливий момент – ми знаходимося в стані стресу, отже імунна система потребує підтримки.
Всі ці фактори мають бути враховані.
Що стосується грамовки, тобто ваги кінцевого продукту, то це суто індивідуальний момент, який має розраховуватися, враховуючи зріст, вагу та індекс маси тіла кожної конкретної людини.
Ми ж можемо зараз дати загальне меню, яке допоможе підтримати імунну систему і при цьому не набрати зайві кілограми в період вимушеної ізоляції”, – цитує OBOZREVATEL лікарку-дієтологиню Олену Юдіну.
Це меню складено дієтологом для жінок і чоловіків у віці від 30 до 45 років.
Мета меню – утримати вагу і не набрати зайвого в умовах карантину.
Меню день №1.
Яйце-пашот на тості з білим сиром.
Сирники з натуральним йогуртом.
Каша гречана.
Грудка куряча запечена.
Салат зі свіжих овочів.
Фрукти за сезоном.
Хек запечений.
Соте овочеве.
Меню день №2.
Каша вівсяна з медом, родзинками та горіхами.
Бутерброд із сиром.
Шоколадний чізкейк.
Каша перлова.
Скумбрія запечена.
Салат зі свіжих овочів.
Яблуко запечене з корицею.
Телятина запечена з овочами.
Меню день №3.
Омлет зі шпинатом або зеленню.
Тост з білим сиром.
Желе з йогурту з ягодою.
Каша булгур.
Шніцель з індички з морквою.
Овочі тушковані.
Суп овочевий з часниковою грінкою.
Мус з курячої печінки.
Салат з листової зелені і свіжих овочів.
Меню день №4.
Сирна запіканка з сухофруктами і горіхами.
Йогурт натуральний.
Гарбуз запечений з сиром на тості.
Рис нешліфований.
Нототенія запечена в сметані.
Салат зі свіжих овочів.
Желе з ягід.
М’ясо пісне, запечене з овочами.
Меню день №5.
Каша гречана з грибами, зеленню та яйцем.
Фруктовий салат з йогуртом.
Макарони з овочами і відвареною телятиною.
Тост з слабосоленої сьомги.
Хек запечений.
Салат зі свіжих овочів.
Меню день №6.
Яєчні кекси з овочами з хлібом (можна просто 2 яйця відварених).
Фруктовий салат.
Салат з бурого рису з тунцем – гарнір з салатом.
Сир з йогуртом.
Курка запечена.
Овочеве соте.
Меню день №7.
Сирні маффіни з ягодою та йогуртом.
Салат овочевий з бутербродом з сиру та хліба.
крем-суп із шампіньйонів.
Каша пшоняна з запеченоютелятиною.
Салат з капусти та моркви.
Фрукти за сезоном.
Сочевиця відварна з яйцем та овочами.

