ФДМУ відмовився від великої приватизації на час кризи
ФДМУ відмовився від великої приватизації на час кризи

ФДМУ відмовився від великої приватизації на час кризи

ins{.

Приватизація великих підприємств в Україні зупинено до стабілізації на фінансових ринках.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

"В умовах світової економічної турбулентності, викликаного епідемією COVID-19, зараз приймаємо рішення утриматися від виставлення на приватизаційні аукціони об'єкти великої приватизації та державні підприємства на період до стабілізації ситуації на фінансових ринках", - написав Сенниченко.

Як зазначив глава ФДМ, підготовка підприємств до залучення інвесторів триває.

Проводяться аудити і розробка маркетингових матеріалів для виставлення на аукціони об'єктів відразу після кризи.

В той же час мала приватизація не буде зупинятися на час кризи.

"Тисячі невеликих об'єктів малої приватизації: лазні, гаражі, покинуті будиночки, непрацюючі об'єкти, незавершене будівництво - це об'єкти для інвестицій малого та середнього бізнесу, об'єкти для інвестування заощаджень", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, згідно з новим проектом держбюджету, запропонованого учора Кабміном на розгляд Верховної Ради, надходження від приватизації пропонують зменшити до 0,5 млрд грн при запланованих раніше 12 млрд.

Відзначимо, що раніше ФДМ у 2020 році планував оголосити конкурси з продажу шести об'єктів великої приватизації.

Першими повинні були стати столична готель "Дніпро" та Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК) - відповідно у квітні та травні цього року, а третім на конкурс, орієнтовно в кінці серпня, планувалося виставити Одеський припортовий завод (ОПЗ).

Далі до кінця жовтня до приватизації намічено було підготувати "Президент-готель", а після нього, до кінця листопада - завод "Електроважмаш" і до кінця року – "Центренерго".

Джерело матеріала
loader
loader