У Києві створили моніторинговий центр дотримання самоізоляції, - Кличко
У Києві створили моніторинговий центр дотримання самоізоляції, - Кличко

У Києві створили моніторинговий центр дотримання самоізоляції, - Кличко

ins{.

Міський голова Києва Віталій Кличко під-час онлайн-брифінгу розповів, що порушників режиму самоізоляції у Києві штрафуватимуть і для цього вже навіть створено спеціальний моніторинговий центр.

"Ми не можемо захистити тих, хто свідомо порушує правила обмежень, хто прибувши з-за кордону, контактуючи з інфікованими, не повідомив і не дав інформації, не самоізолювався.

Але наше завдання захистити всіх від цих людей, які є безвідповідальними порушниками", - пояснив міський голова.

Він пояснив, що моніторинговий центр за контролем дотримання самоізоляції створить єдину базу киян, які мають дотримуватись цього режиму, і контролюватиме процес самоізоляції.

Перебувати на суворому домашньому карантині мусять хворі у легкій формі, що лікуються вдома та їх контактні особи, а також люди, що повернулись із країн, де раніше вже були зафіксовані випадки інфікування коронавірусом.

Аби створити єдиний список цих людей центр збирає дані сімейних лікарів, київського лабораторного центру МОЗ, ДПСУ, ГУ Нацполіції, інших служб та від мешканців міста.

"Ми створюємо єдину базу, щоб більш ретельно контролювати можливі шляхи розповсюдження цієї хвороби.

На сьогоднішній день Центр отримав інформацію про 37 тис киян, які перетнули державний кордон з 11 березня, 435 киян, які є контактерами з хворими та 107 підтверджених хворих, частина з яких лікується вдома на самоізоляції", - додав мер.

У Києві створили моніторинговий центр дотримання самоізоляції, - Кличко - Фото 1

У Києві створили моніторинговий центр дотримання самоізоляції, - Кличко - Фото 2

Теги за темою
Коронавірус в Україні епідемія коронавірусу Віталій Кличко
Джерело матеріала
loader
loader