Аваков розповів, що МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер – які винятки
Аваков розповів, що МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер – які винятки

Аваков розповів, що МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер – які винятки

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що міністерство більше не дасть дозвіл на здійснення чартерних авіарейсів із українцями, які перебувають в інших країнах під час епідемії коронавірусу.

Він зазначив, що винятки будуть зроблені, якщо всі пасажири погодяться пройти тести на коронавірус і обсервацію після повернення.

"МВС не дасть більше згоди ні на один авіаційний чартер.

Пасажирське авіасполучення – закрито.

Винятки будуть рідкісні та тільки окремим рішенням – зі 100% обсервацією під контролем санітарних лікарів із подальшим тестом ПЛР", – повідомив Аваков.

Глава МВС нагадав про рейси з В'єтнаму та Катару, коли частина пасажирів відмовилися їхати на обсервацію та зламали двері в аеропорту "Бориспіль".

Міністр повідомив, зокрема, що більшість пасажирів рейсу з Катару покинули Україну вже після звернення президента Володимира Зеленського про введення карантину.

"13-го березня президент Зеленський звернувся до українців повернутися у країну, в зв’язку з епідемією, що насувається… а тут дивлюся – кожен третій, хто повернувся вчора на цьому скандальному спеціально організованому рейсі… полетіли з країни на Балі.

13, 14, 15 березня", – заявив Аваков.

Він також зазначив, що тих пасажирів, які втекли від обсервації чекають штрафи, а в разі виявлення коронавірусу – кримінальна відповідальність.

"Ті, хто втік із автобусів і ухилився від обсервації на цей момент – уже отримали адміністративні протоколи або будуть піддані цій санкції (всі громадяни встановлені) – санкція: штраф до 17 000 гривень.

Якщо у когось з пасажирів рейсу буде виявлений вірус – поліція прийме рішення про висунення звинувачень у відповідності зі ст.

325 – аж до арешту й утримання під вартою до 3-х років", – повідомив глава МВС.

Нагадуємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прогнозує, що карантин в Україні може тривати мінімум два місяці.

Джерело матеріала
loader
loader