Британський банк виділить на зелені проекти 100 млрд фунтів
Британський банк виділить на зелені проекти 100 млрд фунтів

Британський банк виділить на зелені проекти 100 млрд фунтів

До 2030 року британський банк Barclays планує спрямувати 100 млрд фунтів на фінансування «зелених» проектів і до 2050 року стати кліматично-нейтральним.

Один з найбільших транснаціональних банків взяв на себе зобов'язання узгодити всю фінансову діяльність з Паризькою кліматичною угодою, передає renen.

Barclays також планує в найближчі п'ять років інвестувати 175 млн фунтів стерлінгів у «екологічні інновації» в рамках своєї нової ініціативи Sustainable Impact Capital Initiative.

До 2050 року банк обіцяє досягти нульового балансу викидів (Net Zero) у рамках всієї своєї діяльності.

Це означає, що нульовий рівень викидів буде досягнутий не тільки в операційній і допоміжній діяльності організації (функціонування офісів, енергетичні витрати і т.

– це так звані викиди першого і другого рівня – Scope 1 і 2).

Емісія третього рівня (Scope 3) для банку – це вуглецевий слід тієї діяльності, яку банк фінансує.

Barclays обіцяє досягти «чистого нуля» і в цьому, до 2050 року в його портфелі не повинно залишитися» брудних" проектів/клієнтів.

При розрахунку показника чистих нульових викидів буде враховуватися як інтенсивність викидів, так і абсолютний розмір викидів вуглецю для всіх видів діяльності, які фінансує Barclays.

"Наші нові амбіції щодо досягнення чистих нульових викидів і наше прагнення привести наш фінансовий портфель у всіх секторах у відповідність з цілями Паризької угоди, означають, що ми можемо грати набагато більш важливу роль у вирішенні кліматичних завдань і у фінансуванні енергетичного переходу, — заявив Barclays Найджел Хіггінс.

-Наша стратегія зрозуміла і реалізована, і вона буде підкріплена конкретними цілями і регулярною звітністю для забезпечення її реалізації».

Примітно, що на початку 2019 року Barclays був визнаний самим "брудним" Європейським банком, що надає найбільші обсяги фінансування сланцевого видобутку та вугільної промисловості серед усіх європейських фінансових інститутів.

Джерело матеріала
loader
loader