Суд просять заборонити підписувати закон про відкриття ринку землі
Суд просять заборонити підписувати закон про відкриття ринку землі

Суд просять заборонити підписувати закон про відкриття ринку землі

ins{.

Суд просять заборонити голові Верховної Ради Дмитру Разумкову підписувати закон про відкриття ринку землі.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

"Позивач, зокрема, просить ОАСК у порядку забезпечення позову заборонити Голові Верховної Ради та будь-кому із окремих депутатів та працівників апарату парламенту вчиняти будь-які спрямовані на підписання ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", прийнятого 31 березня, його направлення на підпис президентові та подальше офіційне опублікування закону", - йдеться в повідомленні.

Зараз Окружний адміністративний суд міста Києва вирішує питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

Згідно із законом, учасниками ринку до 2024 року можуть бути звичайні українці.

Юридичним особам, які засновані громадянами України безпосередньо, державі та територіальним громадам дозволяється купівля землі з 2024 року.

Детальніше про те, як і кому тепер будуть продавати землі в Україні читайте ТУТ.

Зазначимо, що прийняття цього закону і закону про заборону повернення націоналізованих банків колишнім власникам - одне з ключових вимог Міжнародного валютного фонду через невиконання якого Україна досі не отримала нову кредитну програму.

До Верховної Ради також внесли 13 проектів постанов про скасування законопроекту про ринок землі.

Таким чином, до розгляду всіх цих постанов підписання законопроекту № 2178-10 заблоковано для голови парламенту Дмитра Разумкова і відповідно для президента Володимира Зеленського.

Джерело матеріала
loader
loader