Розповіли, чи потрібно платити українцям за перебування в обсервації
Розповіли, чи потрібно платити українцям за перебування в обсервації

Розповіли, чи потрібно платити українцям за перебування в обсервації

Особи, які перебуватимуть в центрах обсервації, будуть платити тільки за їжу.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів від 8 квітня, оприлюднена на офіційному сайтіЯк зазначається, за доправлення на обсервацію осіб та організацію їхнього харчування, за яке потрібно буде платити з власної кишені, відповідає місцева влада.

МВС, Нацполіція та Нацгвардіія забезпечують супровід транспорту до місць обсервації та порядок на території обсерваторів.

Адміністрація місця обсервації забезпечує підготовку місця ізоляції до прийому осіб та створення належних умов їх перебування.

Вона стежить за дотриманням вимог інфекційного контролю, забезпеченням персоналу засобами індивідуального захисту під час обслуговування осіб, які перебувають на обсервації.Визначено, що особи, які перебувають в обсерваторах, можуть отримувати особисті речі, продукти харчування, крім алкогольних напоїв та речей, заборонених до зберігання та зобов'язані дотримуватись правил, встановлених адміністрацією місця обсервації.В Херсонській області 17 громадян, які повернулися з тимчасово окупованого Криму, самовільно покинули центр обсервації.

Правоохоронці склали відносно цих осіб адміністративні протоколи про порушення правил карантину.

Джерело матеріала
loader
loader