Оман побудує сонячну станцію потужністю 500 МВт
Оман побудує сонячну станцію потужністю 500 МВт

Оман побудує сонячну станцію потужністю 500 МВт

У місті Ібрі за 280 км на захід від оманської столиці Маскат.

в 300 кілометрах на захід від міста Маска побудують сонячну електростанцію потужністю 500 МВт.

Сонячний проект Ibri-2 реалізує консорціум, до якого входить ACWA Power(50%), Gulf Investment Corporation (40%) і Alternative Energy Projects(10%), передає ruscable.

СЕС Ibri-2 дозволить забезпечити енергією близько 33 000 будинків і зменшити викиди CO2 в атмосферу на 340 000 тонн на рік.

Проект вартістю 400 мільйонів доларів частково фінансуватиметься синдикатом кредиторів, до якого входить Азіатський Банк інфраструктурних інвестицій (АБІІ), Банк Мускат, Ріяд Банк, Сіменс банк, Standard Chartered Bank і Warba Bank, які нададуть позику у сумі $275 млн.

У 2019 році Acwa Power-led був обраний для розробки сонячного проекту Ibri-2 за схемою будівництво-володіння-експлуатація (build, own, operate, BOO) компанією з енергетики та водного господарства Оману (Oman Power and Water Procurement Company, OPWP).

Консорціум буде відповідати за розробку, фінансування, будівництво та експлуатацію сонячної фотоелектричної установки.

«Цей проект, який є найбільшим проектом комунальних сонячних фотоелектричних установок в Омані, - зауважив головний інвестиційний директор ACWA Power Раджіт Нанда.

– Він також стане першим проектом фінансування відновлюваних джерел енергії для Азіатського банку інфраструктурних інвестицій у Перській затоці».

Джерело матеріала
loader
loader