На Львівщині не ввели комендантську годину
На Львівщині не ввели комендантську годину

На Львівщині не ввели комендантську годину

Сьогодні, 10 квітня, "5 канал" оприлюднив фейк про те, що на Львівщині ОДА ніби-то ввела комендантську годину.

Цю інформацію Форпосту спростували у прес-службі обласної адміністрації.

Ця інформація грунтувалась на відеозверненні із проханням очільника Львівщини Максима Козицького дотримуватись карантину та не покидати домівки без нагальної потреби.

"Звертаюся до кожного мешканця Львівщини! До кожного без винятку! Прошу Вас утриматись від пересування і перебування у громадських місцях на цих вихідних.

Від 13:00 суботи до 6 ранку понеділка.

Ці обмеження вводяться задля збереження нашого з Вами здоров’я та мінімізації поширення захворюваності серед населення! Будьте здорові і залишайтесь вдома", - каже Козицький.

Посилений карантин діє ще з понеділка, 6 квітня, коли українцям заборонили виходити на вулицю без маски та без документів, а також відвідувати парки і зони відпочинку, задля боротьби із поширенням коронавірусу.

Про жодні нові заборони не йдеться.

Окрім того, є неправдивими чутки про ніби-то закриття продовольчих магазинів.

"Дане звернення не має на меті встановлення комендантської години.

Звернення несе суто рекомендаційний характер.

Зараз усі заходи спрямовані на те, щоб розірвати ланцюг поширення хвороби тому, що ми усі розуміємо - попереду вихідні і свята.

Хороша погода за вікном і люди захочуть вийти на вулицю", - пояснює прессекретарка голови Львівської ОДА Дар'я Бавзалук.

Раніше, під час брифінгу Максим Козицький наголосив, що його звернення має лише рекомендаційний характер, однак на вихідних в області буде більше патрулів, які перевірятимуть як жителі Львівщини дотримуватимуться правил карантину.

Уряд цю заяву наразі не прокоментував.

25 березня Кабінет міністрів ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Його не варто плутати із режимом надзвичайного стану, який, зокрема, дозволяє введення коментданської години.

Ключова відмінність від надзвичайного стану - режим надзвичайної ситуації жодним чином не обмежує конституційні права і свободи людей.

Натомість надзвичайний стан - це особливий правовий режим, за якого ці права можуть тимчасово обмежуватися - як-от свобода пересування, свобода зібрань тощо.

Джерело матеріала
loader
loader