Псували майно та поводились неадекватно: у санаторії розповіли про складнощі з людьми на обсервації
Псували майно та поводились неадекватно: у санаторії розповіли про складнощі з людьми на обсервації

Псували майно та поводились неадекватно: у санаторії розповіли про складнощі з людьми на обсервації

113 громадян України, які прилетіли з ОАЕ напередодні, розміщені на обов’язкову обсервацію у санаторії "Україна", що у Ворзелі Київської області.

Дехто з пасажирів літака розміщував у соцмережах скарги на умови перебування в обсервації, зокрема на погані умови та дороге харчування.

Директорка санаторію Марія Гуртавцова прокоментувала скарги та розповіла, які складнощі виникли з прибульцями, про це йдеться на сайті Київської ОДА.

За словами директорки, більшість пасажирів з розумінням поставились, як до обсервації, так і до умов у санаторії.

Гуртавцова погоджується, що були деякі питання, оскільки людей привезли пізно вночі, і досвід обсервації для України новий, тож готувати все довелось у стислі терміни, однак всім необхідним люди забезпечені.

"Там є все необхідне для комфортного проживання, зокрема, побутові речі, гаряча вода цілодобово, а також засоби особистої гігієни: шампунь, мило, туалетний папір.

Хочу звернути увагу, що у санаторії досі є опалення, незважаючи на те, що, наприклад, у Києві тепло вже відключено", - зазначила директорка закладу.

Здоров’я всіх прибульців нині нормальне, підвищення температури чи інших симптомів не виявлено ні в кого, водночас були випадки неадекватної поведінки.

"Головна складність на початку була пов‘язана з поведінкою деяких з наших гостей, які безвідповідально поставилися до дотримання правил перебування у санаторії, палили у номерах, псували майно, вели себе, у деяких випадках, неадекватно.

Я розумію, що люди із задоволенням опинилися б вдома, але зараз особливий час та особливі вимоги", - розповіла Гуртавцова.

Також зазначила, що по прибуттю деякі з них були у стані алкогольного сп‘яніння, через що були поодинокі випадки порушень режиму перебування.

Директорка санаторію також "робить знижку" на значний стрес, який отримали люди.

Щодо харчування, Гуртавцова розповіла, що раціон коштує 300 грн за добу і порції великі.

Передавати їжу від рідних можна, але є обмеження на певні продукти, оскільки стан здоров’я людей на обсервації перебуває під пильним контролем, то і харчування їх має відповідно контролюватись.

Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб.

Але це не стосується заходів державної необхідності.

Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також Україна закриває кордони.

Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня.

3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19.

Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області.

Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії.

Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом.

Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях.

Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні.

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях.

Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше.

За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.

Приєднуйтеся до ТСН.

ua у Telegram!.

Джерело матеріала
loader
loader