Массачусетс використовуватиме «зелену» електроенергію у періоди сезонних максимумів
Массачусетс використовуватиме «зелену» електроенергію у періоди сезонних максимумів

Массачусетс використовуватиме «зелену» електроенергію у періоди сезонних максимумів

Американський штат Массачусетс купуватиме електроенергію у електростанцій на відновлюваних джерелах енергії для використання у періоди сезонних максимумів.

Відповідні правила Департамент енергетики розробив відповідно до закону штату про «екологічно чисті» піки навантаження (Clean Peak Energy Standard, CPES), передає ruscable.

Наразі новий документ переданий на розгляд до відповідних комітетів парламенту штату і, як очікується, набуде чинності у червні 2020 року.

З липня об'єкти ВДЕ-генерації зможуть направляти заявки на отримання сертифікатів на «екологічно чисту» електроенергію, вироблену конкретним енергооб'єктом та із зазначенням годин, які визначені як пікові для конкретного сезону.

Випуск сертифікатів повинен початися у січні 2021 року.

На отримання сертифіката CEPS можуть претендувати нові електростанції на базі ВДЕ, діючі електростанції, які увійдуть в єдиний комплекс з новими установками з накопичення енергії, а також нові накопичувачі енергії, які заряджаються в основному від ВДЕ-об’єктів, і споживачі, які беруть участь у наданні послуг з управління попитом (Demand Response).

Енергозбутові компанії, зі свого боку, повинні будуть купувати сертифікати на обсяг не менше певного відсотка від загального обсягу своїх поставок електроенергії, величина якого починається з 1,5% і буде щорічно збільшуватися.

Массачусетс першим зі штатів США приймає подібну програму підтримки ВДЕ-ресурсів, щоб за рахунок спеціальних цін максимально використовувати «зелену» електроенергію у найбільш «дорогі» для енергосистеми години.

Урядом штату поставлена мета до 2050 року забезпечити формування енергобалансу повністю на основі ресурсів з нульовим рівнем викидів СО2.

Разом з тим, подібні з механізмом CEPS заходи обговорюються у даний час і у інших штатах, зокрема, в Арізоні.

Джерело матеріала
loader
loader