П’ять європейських міст з’єднає мережа вакуумних потягів
П’ять європейських міст з’єднає мережа вакуумних потягів

П’ять європейських міст з’єднає мережа вакуумних потягів

У п'яти європейських містах - Амстердамі, Парижі, Брюсселі, Дюссельдорфі і Франкфурті – планують побудувати лінії вакуумних потягів Hyperloop.

Ініціювати будівництво мережі мають намір нідерландський стартап Hardt Hyperloop у співпраці з адміністрацією провінції Північна Голландія, передає Хайтек.

Ініціатори проекту провели дослідження, результати якого свідчать про переваги капсул на магнітній подушці, що рухаються всередині вакуумного трубопроводу.

Час шляху від Амстердама до Парижа, Брюсселя, Дюссельдорфа або Франкфурта можна буде скоротити з декількох годин до десятків хвилин.

"Межі у буквальному сенсі слова стануть розмитими", - зазначають розробники проекту.

- Наприклад, від Амстердама до Брюсселя можна буде доїхати за 30 хвилин, а до Парижа - за півтори години, а не як сьогодні - за три з половиною».

За підрахунками дослідників, економія часу збільшить ВВП провінції Північна Голландія на 121% або 275 млрд.

При цьому кількість авіаперельотів з аеропорту Схіпхол до 2040 року суттєво скоротиться, що важливо у рамках боротьби з глобальним потеплінням.

«Я вражений можливістю створення компактного регіону з п'яти європейських міст, жителі якого могли б витрачати на поїздку до будь-якої точки не більше години», - заявив відповідальний за транспорт у Північній Голландії Йерун Олтхоф.

Партнери продовжать дослідження і проведуть додаткові консультації з іншими відомствами про можливість втілення проекту.

У 2017 році стартап Hardt Hyperloop виграв організований Ілоном Маском Міжнародний конкурс на кращий проект протипування ідеї Hyperloop.

Джерело матеріала
loader
loader