САП оскаржить відмову суд обирати запобіжний захід екснардепу Микитасю
САП оскаржить відмову суд обирати запобіжний захід екснардепу Микитасю

САП оскаржить відмову суд обирати запобіжний захід екснардепу Микитасю

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить рішення слідчого судді Вищого антикорупційного суду, який відмовився брати під варту колишнього депутата Максима Микитася після того, як він не сплатив заставу у 100 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба САП.

Микитась є підозрюваним у справі заволодіння квартирами Нацгвардії. 3 квітня 2020 року  рішенням слідчого судді ВАКС було частково задоволення клопотанням прокурора САП та, у зв'язку з порушенням процесуальних обов'язків із заставодавця-екснардепа, в дохід держави стягнуто 80 млн гривень. Водночас слідчий суддя постановив застосувати до підозрюваного новий запобіжний захід – заставу у 100 млн гривень, яку Микитась мав внести протягом п’яти днів, проте так і не зробив.

Через це прокурор САП звернувся до суду з вимогою застосувати до підозрюваного більш суворий запобіжний захід. На засіданні 20 квітня 2020 року слідчийсуддя ВАКС відмовила прокурору САПу задоволенні клопотання. Прокурор оскаржить це рішення в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, на початку жовтня підозрюваному у заволодінні чужим майном Микитасю вручили клопотання про застосування запобіжного заходу. Схема, до якої політика вважають причетним, "наварила" понад 80 млн грн. 7 жовтня за Микитася внесли передбачену заставу, і він вийшов на волю.

22 жовтня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, заарештувавши його до 14 листопада. Розмір грошової застави суттєво змінився – зріс із 5,5 мільйонів до 80 мільйонів гривень.

Згодом прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що Микитась роздумував про вбивство свідка у справі проти нього. 11 грудня у колишнього депутата Верховної Ради відбулися обшуки у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого відмивання 200 мільйонів гривень. 20 січня Микитася зняли з рейсу до Лондона.

Джерело матеріала
loader
loader