САП оскаржить відмову суду арештовувати екс-нардепа Микитася
САП оскаржить відмову суду арештовувати екс-нардепа Микитася

САП оскаржить відмову суду арештовувати екс-нардепа Микитася

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оскаржить до Апеляційної палати рішення Вищого антикорупційного суду (ВАКС), яким відмовлено у взятті під варту екс-президента компанії "Укрбуд" Максима Микитася. Колишній нардеп є підозрюваним у справі заволодіння квартирами Нацгвардії. Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Категорично не погоджуючись з таким рішенням суду, прокурор оскаржить його в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду. Найближчим часом апеляційну скаргу буде скеровано до апеляційної інстанції. Про дату розгляду апеляційної скарги буде повідомлено додатково", - зазначили у САП.

3 квітня рішенням ВАКС було частково задоволення клопотанням прокурора САП та у зв'язку з порушенням процесуальних обов'язків із заставодавця - екснардепа в дохід держави стягнуто 80 млн гривень.

Суддя постановив застосувати до підозрюваного новий запобіжний захід - у вигляді застави у розмірі 100 млн гривень із покладенням відповідних обов'язків.

За рішенням суду підозрюваний протягом п'яти днів мав внести всю суму застави. Однак рішення суду колишній народний обранець так і не виконав.

Зважаючи на це, прокурор САП звернувся до суду з вимогою застосувати до підозрюваного більш суворий запобіжний захід.

На засіданні 20 квітня 2020 року слідчий суддя ВАКС відмовила прокурору САП у задоволенні клопотання.

Теги за темою
САП
Джерело матеріала
loader
loader