Вартість нафти почала різке зростання: ціни вгору погнали погрози США в бік Ірану
Вартість нафти почала різке зростання: ціни вгору погнали погрози США в бік Ірану

Вартість нафти почала різке зростання: ціни вгору погнали погрози США в бік Ірану

На Лондонській біржі ICE ціна нафти сорту Brent піднялася майже на 13% порівняно з ціною закриття попереднього дня. Станом на 10-годину за Києвом вартість бареля становить 21,52 долари.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI зростає майже на 15% і наблизилася до $15,2 за барель. Російська нафта URALS теж дещо зросла да досягла рівня 20,79 доларів за барель.

Експерти вважають, що ринок відреагував на заяву президента США Дональда Трампа напередодні. Він сказав, що дав наказ американським військовим морякам відкривати вогонь по іранських патрульним катерам, якщо ті будуть влаштовувати провокації проти американських кораблів.

"Я проінструктував військово-морські сили США відкривати вогонь і знищувати будь-які іранські судна, якщо вони будуть переслідувати наші", - заявив президент Сполучених Штатів.

Пізніше він виклав у своєму Twitter відео з одним з інцидентів на морі, в якому іранські патрульні судна наближаються до американського військового корабля. "Сонний Джо" (Джо Байден) вважає, що це нормально. Я - ні!" - написав він.

Sleepy Joe thought this was OK. Not me! https://t.co/VgIlA4fJKF

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 22, 2020

Нагадаємо, 12 квітня члени організації найбільших експортерів нафти ОПЕК+, куди входить Саудівська Аравія, домовилися з Росією про зниження видобутку на 9,7 млн ​​барелів на день. Це зроблять для того, щоб ціни знову пішли вгору після стрімкого здешевшання нафти майже вдвічі. Ключовою перешкодою для досягнення фінальної угоди була позиція Мексики, яка не хотіла брати на себе пропорційно такі ж зобов'язання, як і 22 інші нафтовидобувні країни.

Під час торгів 20 квітня американська нафта WTIрізко дешевшала і її вартість спочатку впала до одного долара, потім - до нуля, далі - ціна стала від'ємною, потім здорожчала до 22-35 центів за барель. Після того на лондонській біржі ICE стався різкий обвал вартості на понад 300% і ціна стала мінус 40 доларів за барель.

Відео Чи вплине обвал нафти на ціни на бензин в Україні

День, який увійде в історію світової економіки. Ціни на нафту у світі напередодні сягнули від’ємних значень. Як Україна збирається скористатися із цієї ситуації і чи вплине це на ціни на бензин - дивіться у сюжеті.  Більше про обвал глобального ринку

Чи вплине обвал нафти на ціни на бензин в Україні
Джерело матеріала
loader
loader