Київська поліція викрила масштабну схему продажу дітей за кордон
Київська поліція викрила масштабну схему продажу дітей за кордон

Київська поліція викрила масштабну схему продажу дітей за кордон

У Києві викрили масштабну схему переправлення дітей за кордон під прикриттям сурогатного материнства. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Київською місцевою прокуратурою №6 спільно з працівниками Національної поліції України за результатами спецоперації припинено діяльність групи осіб, які під прикриттям програми сурогатного материнства за грошову винагороду здійснювали переміщення новонароджених дітей за кордон (ч. 2 ст. 149 КК України)", - йдеться в повідомленні відомства.

Згідно з матеріалами слідства, до організації схеми причетні керівники однієї зі столичних медичних клінік, що надають послуги у сфері репродуктивної медицини, а також група осіб, яка підшукувала в Україні жінок для оформлення фіктивних шлюбів з іноземцями та участі в програмах сурогатного материнства.

Загальний розмір грошової винагороди, яку отримували учасники угоди, становив близько 50 тис. доларів США, з яких плата за організацію штучного запліднення становила 15 тис. доларів США, послуги по фіктивного шлюбу з іноземцями від 1000 - 1500 доларів США.

Раніше повідомлялося, що слідчі Нацполіції в Хмельницькій області під керівництвом прокуратури запобігли факт торгівлі людьми, до якого причетна заступник головного лікаря перинатального центру та дві її пацієнтки.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader
loader