У СІЗО в Чернівцях стався бунт із порізаними венами, бо туди помістили підсудного з коронавірусом
У СІЗО в Чернівцях стався бунт із порізаними венами, бо туди помістили підсудного з коронавірусом

У СІЗО в Чернівцях стався бунт із порізаними венами, бо туди помістили підсудного з коронавірусом

До Чернівецького СІЗО помістили підсудного чоловіка, який інфікований новим коронавірусом COVID-19. Після того в закладі почався бунт ув'язнених.

Протестувальники зачинилися в камерах, перешкоджаючи персоналу установи виконувати свої обов’язки. Троє з ув'язнених порізали собі вени. Це сталося в ніч проти 25 квітня, пише УНІАН.

"В акті порушення режиму взяли участь ув’язнені трьох камер. Троє з яких заподіяли собі тілесних ушкоджень, їм надана медична допомога", – повідомили у слідчому ізоляторі.

У СІЗО уточнили, що ув’язненого з коронавірусом доставили до установи 23 квітня, відповідно до ухвали суду.

"Ув’язнений був розміщений із дотриманням всіх необхідних карантинних вимог окремо від інших ув’язнених та засуджених. Персонал, який здійснює нагляд, забезпечений засобами індивідуального захисту, установа - дезінфікуючими засобами", – запевнили в СІЗО.

Двоє інспекторів слідчого ізолятора вже звернулися до керівництва із проханням надати їм відпустки.

Вивчити ситуацію в СІЗО виїхало керівництво департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України.

У слідчому ізоляторі повідомили, що нині стан оперативної обстановки в установі – стабільний.

Раніше міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в умовах зростання захворюваності коронавірусом в Україні найбільшим викликом для Мін'юсту залишається протидія інфекції у місцях позбавлення волі. За його словами, установи виконань покарань є закритими і вірусу сюди потрапити вкрай складно, "але поширитись всередині надзвичайно легко".

Нагадаємо, загалом у Чернівецькій області вже зафіксовано 1340 випадків інфікування новим коронавірусом.

Станом на ранок 25 квітня в Україні зафіксовано 8125 інфікувань COVID-19. Із них 782 особи одужали, 201 людина померла, решта - лікуються. За кордоном від коронавірусу нині лікуються 163 заражені українці. Найбільше - 121 - в Італії. Від інфекції вже вилікувалися 44 українці за кордоном, ще семеро - померли.

Джерело матеріала
loader
loader