Арахамія розповів про версії вибухів на складах боєприпасів
Арахамія розповів про версії вибухів на складах боєприпасів

Арахамія розповів про версії вибухів на складах боєприпасів

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів про версії вибухів на складах боєприпасів. Про це він заявив під час брифінгу, трансляцію вів телеканал "112 Україна".

Арахамія нагадав, що за слідством СБУ, ще з 2017 року основною версією був російський безпілотник, який все знищив. А на людей, які чинили спротив цій версії, чинили тиск та змушували звільнятися.

"Проти цієї версії і висновок нашої роботи (ТСК, - ред.) за ці 6 місяців, він чітко каже, що ця версія неправдива. Основна версія – це був підрив зсередини. Хто це підривав, хто в цьому винен ми не знаємо, треба далі продовжувати слідство, але ми точно знаємо, що це не безпілотник", - зазначив Арахамія.

За словами нардепа, перим фактом, який суперечить версії безпілотника є експертиза, де  вибухотехніки знайшли прямокутні воронки, які свідчать про те, що це підрив. Після пожежі таких воронок знайшли близько 10. На дні, а не на поверхні.

"Була версія, якщо вибухає воронка, то це сліди від боєприпасів. Але враховуючи те, що це вибухові речовини, склад яких характерний для підривних зарядів фугасного принципу дії. Самі боєприпаси, які горіли не мали у складі цих речовин. Враховуючи те, що вони знайдені на дні – це означає, що хтось їх туди заклав", - зазначив Арахамія.

Друга версія - за даними "Украероруху" в той час було знайдено сліди того, що літав якийсь летальний апарат.

Арахамія спростував цю версію тим, що найменша ціль, яку можуть помітити радари "Украероруху" – це гелікоптер МІ-8. Це має бути ударний безпілотник, який може вражати цілі.

"Ми викликали експертів з головного управління розвідки, вони не підтвердили, що такі летальні апарати взагалі існують на озброєнні РФ. Більше того, військова комісія Повітряних сил МО також підтвердила, що не було виявлено такої цілі", - додав нардеп.

Нардеп також зазначив, що звертатиметься до Верховної Ради, щодо того, щоб роботу Тимчасової слідчої комісії щодо вибуху на складах боєприпасів, зокрема у Балаклії, продовжили ще на півроку.

Теги за темою
Давид Арахамія
Джерело матеріала
loader
loader