Світовий банк виділив 135 млн дол. США на модернізацію українських лікарень
Світовий банк виділив 135 млн дол. США на модернізацію українських лікарень

Світовий банк виділив 135 млн дол. США на модернізацію українських лікарень

Світовий банк виділив 135 млн дол. США на модернізацію українських лікарень та реформування системи охорони здоров'я, йдеться в повідомленні прес-служби Світового банку.

Гроші виділені в рамках програми "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей", в рамках якої вже виділялося 215 млн дол. на поліпшення первинної і вторинної рівнів, ранню діагностику, лікування серцево-судинних та онкозахворювань.

"Додаткові кошти у розмірі 135 млн доларів США допоможуть Україні здійснити необхідну модернізацію лікарень і впровадити важливі реформи, а також провести навчання для тисяч українських лікарів з надання сучасних медичних послуг. В рамках проекту також буде надаватися підтримка для загального фонду державного бюджету з метою забезпечення потреб населення у медичних послугах. 35 млн дол. США спрямовуються на діяльність з протидії поширенню епідемії COVID-19", - йдеться в повідомленні.

Ці гроші витратять на закупівлю матеріалів та обладнання для боротьби з коронавірусом, навчання медперсоналу та надання українцям важливою публічної інформації.

Сказано, що додаткові фінанси допоможуть оновити близько 40 відділень екстреної медичної допомоги.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні розпочався другий етап медичної реформи, і він викликав ряд труднощів через брак фінансування.

Теги за темою
Коронавірус в Україні
Джерело матеріала
loader
loader