Відкривають парки і літні майданчики кав'ярень: у Черкасах від завтра значно пом’якшують карантин
Відкривають парки і літні майданчики кав'ярень: у Черкасах від завтра значно пом’якшують карантин

Відкривають парки і літні майданчики кав'ярень: у Черкасах від завтра значно пом’якшують карантин

У Черкасах від 1 травня суттєво пом’якшується карантин, запроваджений у зв’язку зі спалахом коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, у місті дозволили відкрити літні майданчики ресторанів, відновити роботу частини непродовольчих магазинів і відвідувати парки і сквери, але для тренувань.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Черкаської міської ради, повідомляє пресслужба відомства.

Влада своє рішення пояснила, що таким чином вони пішли на зустріч представникам бізнесу, які через карантин зазнали чималих збитків. Як уточнили у міськраді, "малі підприємці опинилися не на межі, а за межею виживання". 

Заступник міського голови Ігор Волошин заявив, що можливість пом’якшення карантину влада розглядала ще й на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тому вирішили послабити обмеження для частини підприємців. Але лише за умови жорсткого дотримання протиепідемічних заходів.

Місцевий бізнес, своєю чергою, зобов'язався суворо дотримувати всіх санітарних норм. Зокрема, встановити антисептики при вході в приміщення, вимірювати температуру, стежити за кількістю людей у магазинах. 

Так, від 1 травня у Черкасах дозволили відновити роботу:

  1. магазинам з продажу непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, електроінструментів, електрообладнання, інших електротоварів, сантехніки, канцелярських товарів, квітів, книжкової продукції та меблів;
  2. майстерням з ремонту взуття, одягу, ремонту та встановлення вікон, дверей, воріт, огорож за індивідуальним замовленням, перукарень та салонів краси, салонів для надання послуг із догляду за домашніми тваринами, салонів ритуальних послуг, проектних організацій;
  3. ринків, ярмарків із продажу сільськогосподарської продукції та квітів;
  4. літніх майданчиків закладів ресторанного господарства;
  5. міських парків, скверів, закладів та атракціонів, розташованих на їх території.

Також дозволяється відвідувати спортмайданчики, проте лише для тренувань.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць - до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей. 22 квітня карантин подовжили до 11 травня.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусупочали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Джерело матеріала
loader
loader