ВАКС обрав запобіжний захід ексзаступнику міністра оборони, підозрюваному у розтраті держкоштів
ВАКС обрав запобіжний захід ексзаступнику міністра оборони, підозрюваному у розтраті держкоштів

ВАКС обрав запобіжний захід ексзаступнику міністра оборони, підозрюваному у розтраті держкоштів

Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра оборони України Ігорю Павловському, підозрюваному у причетності до схем із закупівлі палива, які завдали збитків бюджету.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

"29 квітня слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала щодо колишнього заступника міністра оборони України (2015-2019 роки) запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 168 тис. 160 грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Павловського підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (умисне зловживання владою або службовим становищем, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки - прим.ред.).

Наразі на підозрюваного покладені додаткові обов’язки: прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не відлучатися із міста Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із іншими підозрюваними та свідками у кримінальному провадженні; здати на зберігання до Національного антикорупційного бюро України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзду до України.

Термін дії обов’язків – до 29 червня 2020 року включно.

Нагадаємо, 11 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину під час закупівлі палива затримали двох посадовців Міноборони. Досудове розслідування за цими фактами детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року. 

Були затримані заступник міністра оборони Степана Полторака Ігор Павловський та директор Департаменту держзакупівель Володимир Гулєвич. Слідство встановило, що співробітники Міністерства оборони України за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства домовилися про закупівлю пального за безпідставно завищеною ціною, що призвело до розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень.   

Джерело матеріала
loader
loader