Китай не допускає ВООЗ до розслідування виникнення коронавірусу
Китай не допускає ВООЗ до розслідування виникнення коронавірусу

Китай не допускає ВООЗ до розслідування виникнення коронавірусу

Китайська влада не допустили експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) до участі в розслідуванні розслідуванні походження коронавірусу COVID-19.

За його словами, в Китаї вже ведеться національне розслідування.

«Ми знаємо, що національне розслідування (Китаю, - ред.) вже ведеться, але на цій стадії ми не були запрошені до участі.

ВООЗ продовжує здійснювати запити до структур охорони здоров'я та органи влади Китаю», - сказав Галеа.

Він також додав, що китайська влада не надали ВООЗ доступ до документації двох вірусологічних лабораторій у Вухані.

У той же час президент США Дональд Трамп заявив про наявність у нього інформації, яка підтверджує, що джерелом коронавірусу COVID-19 стала лабораторія в Уханьському інституті вірусології в Китаї.

Також генпрокурор американського штату Міссурі Ерік Шмітт подав позов проти китайської влади, яку він звинуватив у пандемії коронавірусу.

Зазначимо, США почали розслідування обставин появи і поширення коронавірусу з акцентом на те, яку роль у цьому процесі зіграли Китай і Всесвітня організація охорони здоров'я.

Як повідомлялося, держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу Covid-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Ще член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

Американська газета б’є на сполох: китайці після епідемії знову почали їсти кажанів.

Вірусолог з Меріленда Юлія Петрова: І Україна, і США роблять однакові помилки – не тестують усіх.

Джерело матеріала
loader
loader