Хочете читати новини в іншому форматі?.
Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.
Підписатись можна ТУТ.
Перед вживанням уважно огляньте картоплю.
Loading...
Картопля з холодильника.
Експерти кажуть, що зберігати цей продукт необхідно в прохолодному і темному приміщенні.
Такі умови перешкоджають виробленню соланіну – токсичної речовини.
Якщо картоплю постійно тримати в холодильнику, тоді крохмаль, що входить до його складу, перетворитися на цукор.
А під час приготування така картопля утворює акриламід – хімічна речовина, що збільшує ризик онкологічного захворювання.
Неочищену картоплю.
Якщо ви купуєте картоплю в супермаркеті, тоді не вживайте її зі шкіркою.
При тривалому зберіганні в шкірці цього продукту виробляються токсичні речовини, небезпечні для організму людини.
Крім того, цей овоч часто обробляють пестицидами.
Популярні новини зараз.
Місячний календар городника і садівника на травень 2020 року.
Львів засипає снігом: з’явилися вражаючі кадри.
Коронавірусом можна заразитися вдома: чого потрібно побоюватися.
Картопля з неприємним запахом.
Перевірити, наскільки свіжий продукт можна по запаху, і картопля не виняток.
Якщо вона видає солодкуватий і затхлий запах – вживати її не рекомендується.
Картопля з плямами.
Якщо ви помітили на овочі мокрі плями, це означає, що картопля заражена бактеріями, тому сміливо відправляйте такий продукт в сміттєвий бак.
М’яка картопля.
Навіть, якщо картопля зберігається вдома у правильних умовах, окремі коренеплоди можуть стати м’якими і млявими.
Не варто вживати їх у їжу: рихлість зумовлена рівнем соланіну.
Якщо на картоплі є зелені ділянки.
Чим довше картопля знаходиться під сонячними променями, тим більше у неї виробляється соланін.
Скупчення соланіну можуть призводити до того, що окремі ділянки шкірки і м’якоті зеленіють.
І цю «зелень» ні в якому разі не можна вживати в їжу ні людині, ні тварині.
Так що обов’язково виріжте зелений фрагменти під час чищення, а краще і зовсім тримайтеся від такої картоплі подалі.
Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла:.
Зазвичай, ті, хто прагне схуднути, намагаються не вживати картоплю, однак це невірно, існує навіть картопляна дієта, яка допоможе за добу скинути від 500 гр до 1 кг.
Медики пояснили, чому і кому необхідно їсти картоплю.