Катар може передати Україні медичний вантаж для боротьби з коронавірусом
Катар може передати Україні медичний вантаж для боротьби з коронавірусом

Катар може передати Україні медичний вантаж для боротьби з коронавірусом

Катар запропонував надати Україні гуманітарну допомогу у вигляді медичних засобів, необхідних для запобігання поширенню COVID-19.

Відповідну пропозицію висловив емір Катару шейх Тамім бін Хамадом Аль Тані під час телефонної розмови із президентом Володимиром Зеленським. Про це повідомляється на сайті президента України.

"Співрозмовники обговорили ситуацію з поширенням пандемії COVID-19 в Україні та Катарі й погодилися координувати зусилля з метою спільної протидії розповсюдженню коронавірусу", - йдеться у повідомленні.

Також під час розмови обговорили питання торговельно-економічної співпраці. Зокрема, Зеленський висловив зацікавленість у посиленні інвестиційного співробітництва між Україною та Катаром. Йшлося про продовольчу та енергетичну безпеку, а також реалізацію взаємовигідних проектів у інфраструктурній і портовій сферах.

"Критично важливою для України є розбудова інфраструктури - передусім сучасних лікарень та якісних доріг по всій країні. У нас для цього розроблена велика програма. Вартість пріоритетних проектів становить понад 16 мільярдів доларів США. Готові розглянути взаємовигідні умови залучення катарських інвестицій. Як президент готовий гарантувати надійний захист катарських інвестицій", - зазначив український президент.

Нагадаємо, що 6 травня знаменитий український літак Ан-225 "Мрія" доправив до України гуманітарний вантаж з Китаю. Це рентген-апарати, УЗД пристрої, а також 500 тисяч захисних костюмів для лікарів. 

Відео Літак "Мрія" доправив до України гуманітарний вантаж з Китаю

Знаменитий український літак Ан-225 "Мрія" доправив сьогодні до України гуманітарний вантаж з Китаю. Це рентген-апарати, УЗД пристрої, а також 500 тисяч захисних костюмів для лікарів. У Гостомелі під Києвом триває розвантаження літака  

Літак "Мрія" доправив до України гуманітарний вантаж з Китаю
Джерело матеріала
loader
loader