Food-бізнес отримав рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19
Food-бізнес отримав рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19

Food-бізнес отримав рекомендації щодо запобігання поширення COVID-19

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

«Відповідний документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ „COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств“ та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19», — йдеться в повідомленні.

Зокрема, методичні рекомендації містять:.

інформацію про хворобу COVID-19;.

симптоми і шляхи інфікування;.

гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;.

порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;.

додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;.

зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;.

орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

Варто зауважити, що методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер.

З документом можна ознайомитися за посиланням.

Джерело матеріала
loader
loader