Польща може домовитися про залізничне та автобусне перевезення українських заробітчан
Польща може домовитися про залізничне та автобусне перевезення українських заробітчан

Польща може домовитися про залізничне та автобусне перевезення українських заробітчан

Польські роботодавці дуже зацікавлені в українських працівниках і можуть домовитися з перевізниками про залізничне та автобусне сполучення для заробітчан.

Про це в інтерв’ю Українському радіо розповів Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, відповідаючи на питання, чи подавала Польща запит до України про чартерні авіарейси.

"До нас навпаки звернулися авіаоператори з питанням, чи ми зацікавлені в цьому. Польські роботодавці дуже зацікавлені в українських працівниках і якщо вони домовляться з перевізниками, це може таким шляхом вирішитись. Але, оскільки ми сусідні країни, я думаю, ми швидше домовимось про залізничне та автобусне сполучення", - сказав Бартош Ціхоцкі.

Він також додав, що у зв’язку із пандемією коронавірусу до України з Польщі повернулося від 10 до 15% заробітчан, але наразі вони намагаються потрапити назад. 

Нагадаємо, 28 квітня Міністерство закордонних справ України заявило, що вважає нелогічним вивезення українських робітників на заробітки до держав-партнерів у контексті ситуації з пандемією коронавірусу в світі. 29 квітня в аеропорту "Бориспіль" заблокували виліт чартера з заробітчанами, які прямували до Лондона. 116 пасажирів багато годин чекали дозволу полетіти до Британії. І тільки майже за добу виліт дозволили. У соцмережах дії уряду назвали "поверненням на кріпацтва".

Пізніше віцепрем’єр Пристайко заявив, що йому доручили вести перемовини з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт. Детальніше про те, чому Україна спочатку заборонила вивозити заробітчан, а потім різко передумала, - читайте у матеріалі

Відео Чи чекають у Польщі на українських заробітчан після карантину

Без українців економічне зростанні Польщі було б нижчим. Це слова Матеуша Моравецького, прем'єра  Польщі. Незважаючи на пандемію, в країні перебувають понад мільйон наших співвітчизників, які і зараз переказують гроші на батьківщину. Як справи в заробітчан, які залишилися в Польщі, та чи очікують там на сезонних працівників влітку — дивіться. 

Чи чекають у Польщі на українських заробітчан після карантину
Джерело матеріала
loader
loader