В Україні відзначають День пам'яті та примирення
В Україні відзначають День пам'яті та примирення

В Україні відзначають День пам'яті та примирення

У п’ятницю, 8 травня, в багатьох країнах світу, згадують тих, хто загинув у Другій світовій війні. Про це розповіли в ефірі "ТСН.Ранок".

У нас цей день відзначають лише шостий рік. Україна за різними даними в тій війні втратила більше 10 мільйонів людей. Щоправда, через карантин жодних масових заходів ні сьогодні, ні на День перемоги - в Україні не проводитимуть. Всі акції пам’яті проведуть онлайн.

"У Кропивницькому влада міста закликала жителів влаштувавши своєрідну віртуальну акцію пам’яті - викладати в соцмережі відео про своїх дідусів та бабусі чи навіть прадідів, які брали участь у Другій світовій. А для школярів цього дня проведуть онлайн уроки історії. Дітям розповідатимуть про долі українців, які під час війни опинилися по різні боки фронту", - розповіли у студії.

Сьогодні потрібно примирити суспільство та зрозуміти, що українці намагалися за будь-яку ціну врятувати Україну, врятувати себе і зробити мир.

Нагадаємо, раніше прем`єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що цьогоріч масових заходів у зв`язку з відзначенням Дня пам`яті та примирення і 9 травня не буде через пандемію коронавірусу.

Джерело матеріала
loader
loader