Україна в ООН: шкодуємо про облагороджування ролі Сталіна в Росії
Україна в ООН: шкодуємо про облагороджування ролі Сталіна в Росії

Україна в ООН: шкодуємо про облагороджування ролі Сталіна в Росії

КИЇВ. 8 травня. УНН. Облагороджування ролі Йосипа Сталіна в Росії створює грунт для відновлення тоталітарної держави з єдиним лідером на чолі. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спеціальному засіданні на високому рівні за формулою Аррія з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, передає кореспондент УНН.

"Ми шкодуємо про облагороджування ролі Сталіна в Росії. Це урезонює мету відновлення тоталітарної держави з єдиним "бездоганним" лідером на чолі. Це служить для імітації відчуття бездоганності режиму, створення образу зовнішнього ворога і виправдання агресії Москви проти сусідів, таких як Україна і Грузія, і гібридних воєн проти багатьох інших країн", - сказав Кулеба.

За словами міністра, таке ставлення до історичної правди і "маніпулювання спадщиною Другої світової війни разюче нагадує те, що відбувалося в Європі в 1930-і роки минулого століття".

"Це урок, який потрібно засвоїти знову", - додав він.

Нагадаємо, Дмитро Кулебя під час свого виступу також зазначив, що російська агресія проти України триває довше, ніж Друга світова війна. 

Теги за темою
Україна Росія Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader
loader