200 заробітчан полетіли чартером до Австрії на роботу
200 заробітчан полетіли чартером до Австрії на роботу

200 заробітчан полетіли чартером до Австрії на роботу

До Австрії 8 травня вирушили 200 українців на заробітки. Вирішити логістичні питання спецрейсу вдалося за участі Кабміну.

Політ здійснив латвійський чартер. Про це у своєму твіттері написав віцепрем’єр-міністр із європейської і євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко.

Він додав, що сподівається: у майбутньому такі перельоти здійснюватимуть без додаткової координації з боку Кабінету міністрів.

До Австрії вилетів латвійський чартер @SmartLynxCom з 200 українськими робітниками. Сподіваюся невдовзі усі логістичні питання будуть вирішуватися без потреби додаткової координації з боку Уряду. А поки дякую за злагоджену роботу @MFA_Ukraine @minfrastucture @MFA_Austria

— Vadym Prystaiko (@VPrystaiko) May 8, 2020

Закриті кордони і заробітчани

  • Більшість країн ще у березні закрили свої кордони через поширення коронавірусу. Але зараз чимало з них готові приймати робітників. Відповідні запити надсилають в Україну.
  • Чехія відкрила свої кордони для заробітчан із не країн Європейського Союзу. Перед тим вони мають здати тести на COVID-19.
  • Вже відбулися декілька спецрейсів, які відвезли заробітчан за кордон. 
  • До Великої Британії авіакомпанія МАУ полетіла вдень 29 квітня і здійснила рейс "Київ – Лондон" із заробітчанами, а 27 квітня до Гельсінкі, 5 травня – до Франкфурта.
Теги за темою
Новини України Карантин авіація Вероніка Климська Вадим Пристайко
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader