Американська юридична фірма Skadden виплатила Тимошенко 11 млн дол., - The New York Times
Американська юридична фірма Skadden виплатила Тимошенко 11 млн дол., - The New York Times

Американська юридична фірма Skadden виплатила Тимошенко 11 млн дол., - The New York Times

Американська юридична фірма Skadden, що готувала в 2012 р. звіт для Міністерства юстиції України у справі Юлії Тимошенко, виплатила їй і її адвокату, народному депутату Сергію Власенку, близько 11 млн дол в рамках досудового врегулювання. Про це пише The New York Times.

В 2018 році Тимошенко під час інтерв'ю зазначила, що нью-йоркська адвокатська компанія Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom в 2012 році "відбілювала діяльність (колишнього президента України Віктора) Януковича і його уряду".

Вона заявила, що компанія робила це в обмін на винагороду. Незабаром Тимошенко разом зі своїм адвокатом Сергієм Власенком найняла юридичну фірму Reid Collins & Tsai, щоб спробувати дізнатися, чи можна подати на Skadden до суду.

Як стверджує NYT, для врегулювання питання до подачі позову фірма Skadden заплатила 11 млн або трохи більше. Зазначається, що кошти надійшли Тимошенко і Власенко через компанію Reid Collins & Tsai.

Раніше Тимошенко задекларувала майже 150 мільйонів гривень (приблизно 5,5 млн дол.) компенсації у судовій справі, які їй перерахувала компанія Reid, Collins, Tsai LLP.

Власенко в той же день також задекларував суму в 5,5 млн дол., вказавши ці надходження у своїх деклараціях як "іноземний дохід".

У 2011 році, після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах, Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні контрактів на поставку газу з Росією в 2009 році.

У 2012 році Міністерство юстиції найняло Skadden для "незалежної оцінки" судового процесу над Тимошенко у зв'язку з її позовом проти України в ЄСПЛ. У висновках Skadden говорилося, що справу не було політично вмотивованим.

Як повідомлялося, Юлія Тимошенко отримала майже 150 млн грнкомпенсації за "політичні репресії" в 2011-2014 рр.

Теги за темою
США Юлія Тимошенко
Джерело матеріала
loader
loader