"Аграріям загрожує банкрутство": в Одеській області спостерігають найсильнішу посуху від 1947 року
"Аграріям загрожує банкрутство": в Одеській області спостерігають найсильнішу посуху від 1947 року

"Аграріям загрожує банкрутство": в Одеській області спостерігають найсильнішу посуху від 1947 року

Одеська область перебуває на межі критичної та небезпечної ситуації. Через посуху загинути може до пів мільйона озимих, а це понад 50% від усіх посівів в регіоні.

Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций у Facebook.

За його словами, такої посухи на Одещині не було з часів голодного 1947 року.

“Агропідприємствам Бессарабії загрожує банкрутство, а бюджету - значна недостача коштів”, - написав він.

Голова ОДА повідомив, що якщо минулоріч в Одеській області зібрали 3,7 млн тонн урожаю, то цьогоріч, за прогнозами, передбачається лише 1,2 млн тонн.

Він також додав, що зустрівся з фермерами Болградського району: “Оцінювали масштаби завданих збитків та обговорювали всі можливі загрози, адже домогосподарства вже другий рік потерпають від засухи та можуть втратити до 2 млрд грн”.

За словами посадовця, у зв'язку з цією ситуацією, першочерговим завдання області є "недопущення банкрутства низки агропідприємств, координація зусиль з фермерами та гарантія продовольчої безпеки регіону".

“Ситуація з АПК настільки критична, що ми вже направили кілька звернень та розраховуємо на допомогу Кабміну”, - написав Куций.

Куций зазначив, що ОДА також звернулася до банківських установ, аби ті відстрочили погашення кредитів або надали пільгові умови для сільгоспвиробників, які постраждали від посухи.

“Збираємо пропозиції для технічного вирішення проблеми. Здолати катастрофічні наслідки посухи буде складно, але можливо у співпраці фермерів, науковців та держави”, - резюмував очільник ОДА.

Нагадаємо, нещодавно фермер на Одещині вкоротив собі віку через збитки та борги, спричинені посухою та загибеллю усього врожаю. Несприятлива погода знищила озимі й висушила вже цьогорічні посіви.

Відео Фермер в Одеській вкоротив собі віку через збитки та борги

Фермер на Одещині вкоротив собі віку через збитки та борги, спричинені посухою та загибеллю усього врожаю. Несприятлива погода знищила озимі й висушила вже цьогорічні посіви. Аграрії зазнають мільйонних збитків.  

Фермер в Одеській вкоротив собі віку через збитки та борги
Джерело матеріала
loader
loader