Область на межі загибелі: губернатор Одещини просить допомоги уряду
Область на межі загибелі: губернатор Одещини просить допомоги уряду

Область на межі загибелі: губернатор Одещини просить допомоги уряду

Губернатор Одеси Максим Куций закликав уряд допомогти області щоб не допустити банкрутства агропідприємств через посуху.Про це повідомляє прес-служба облдержадміністраціїОбласть знаходиться на межі загибелі півмільйона га. озимих через посуху. Це на більше 50% від загальної кількості посівів в регіоні."Фермери кажуть, такої посухи в Одеській області не було з часів голодного 1947-го", зазначається в повідомленні.

Куций заявив, що бюджету загрожує значна нестача коштів, а агропідприємствам - банкрутство. У минулому році регіон зібрав 3,7 млн ​​тонн врожаю, а в цьому, за прогнозами, зможе вийти тільки на 1,2 млн тонн.

"Сьогодні зустрівся з фермерами Болградського району - оцінювали масштаби завданих збитків та обговорювали всі можливі загрози, адже домогосподарства вже другий рік страждають від посухи і можуть втратити до 2 млрд грн", - зазначив Куций.

"Завдання № 1, яке перед нами стоїть, - не допустити банкрутства низки агропідприємств, скоординувати зусилля з фермерами та гарантувати продовольчу безпеку нашого регіону. Ситуація з АПК настільки критична, що ми вже направили кілька звернень і розраховуємо на допомогу Кабміну", - повідомив губернатор.

Глава регіону звернувся в банки з проханням відстрочки погашення кредитів аграріям або надання їм пільгових умов.

"Подолати катастрофічні наслідки посухи буде складно, але можливо, у співпраці фермерів, науковців і держави", - констатував Куций.Заступниця харківського міськголови з питань охорони здоров'я Світлана Горбунова-Рубан заявила, що після ослаблення карантину скупчення людей у наземному транспорті може привести до негативних наслідків. Через це вона закликає уряд відкрити метро.

Джерело матеріала
loader
loader