Кличко розповів про роботу метро в Києві та відповів, чи подорожчає проїзд у транспорті
Кличко розповів про роботу метро в Києві та відповів, чи подорожчає проїзд у транспорті

Кличко розповів про роботу метро в Києві та відповів, чи подорожчає проїзд у транспорті

Влада Києва не збирається підвищувати тарифи на проїзд у громадському транспорті

Про це на брифінгу 14 травня повідомив мер Києва Віталій Кличко

"Ми не розглядаємо питання підняття тарифів на проїзд в громадському транспорті столиці. Для нас зараз головне без ексцесів поновити повноцінну роботу транспорту, але, знову ж таки ми, як і багато інших країн, продовжуємо жити в режимі надзвичайної ситуації", - сказав він.

Окрім цього, він прокоментував можливий запуск метро. Кличко зазначив що після послаблення карантину багато людей вийшли на роботу, і транспортна ситуація в столиці стала складною, саме тому він звернувся до уряду з проханням відкрити метро в Києві.

Мер закликав киян після відкриття метро користуватися ним тільки за нагальної потреби і з дотриманням усіх правил безпеки. "Але я хочу звернутися до киян: ті, хто поки можуть працювати дистанційно, – продовжуйте це робити. Роботодавці теж мають подумати про безпеку своїх співробітників. Оптимізуйте час їхнього перебування на роботі", - сказав Кличко.

"Так, метро працює в багатьох містах Європи. Але там немає натовпів, і люди користуються ним тільки за нагальної потреби. І дотримуються правил. І навіть якщо вам набридло це чути, я все одно буду повторювати: якщо ви самі нехтуєте своїм здоров'ям та здоров'ям своїх близьких – вас не зможе врятувати ніхто! Дотримуйтеся правил безпеки та вимагайте цього від людей навколо", - додав міський голова.

Нагадаємо, Кличко звернувся до Кабінету міністрів із прохання відкрити метро від 25 травня. Міністр інфраструктури Владислав Криклій виступив проти відкриття підземки. А от у Міністерство охорони здоров'я пообіцяли дозволити відкрити метро у Києві 25 травня, якщо в столиці буде відповідна епідеміологічна ситуація станом на цю дату.

Джерело матеріала
loader
loader