Британія схвалила тест, який визначає наявність антитіл до коронавірусу
Британія схвалила тест, який визначає наявність антитіл до коронавірусу

Британія схвалила тест, який визначає наявність антитіл до коронавірусу

Велика Британія затвердила тест швейцарської фармацевтичної компанії Roche, який виявляєантитіла на коронавірусCOVID-19.

У британському МОЗ кажуть, що це "перший тест, який має серйозний потенціал", пише CNN.

"Минулого тижня наукові експерти в PHE Porton Down провели незалежне оцінювання нового тесу Roche SARS-CoV-2. Було зроблено висновок, що це високоспецифічний аналіз. Такий тест на тіло є дуже надійним маркером минулої інфекції. Це, своєю чергою, може вказувати на деякий імунітет до майбутньої інфекції", - каже професор Джон Ньютон, координатор програми тестування коронавірусу в Британії.

Зазначається, що цей тест Roche на антитіла може дати результат приблизно за 18 хвилин. Це тест in vitro з використанням сироватки крові та плазми крові, взятої зі зразка крові. Потім зібрані матеріали досліджують в аналізаторі Roche .

Тест Elecsys Anti-SARS-CoV-2 вже має схвалення медичних регуляторів Євросоюзу і США. Розробник стверджує, що він має специфічність понад 99,8% і стовідсоткову чутливість. Наразі Британія працює над придбанням достатньої кількості наборів для широкого тестування.

Як повідомлялося, японська фармкомпанія Takeda Pharmaceutical буде досліджувати можливість лікування COVID-19 антитілами з крові вилікуваних пацієнтів. Клінічне випробування планують розпочати у липні.

Відео США звинувачують Китай у хакерських атаках, пов'язаних з викраденням розробок вакцини від COVID-19

Намагаються викрасти розробки по коронавірусу. Сполучені Штати звинувачують Китай у хакерських атаках. Про кібернапади повідомили в ФБР. Метою хакерів - за словами федералів - є дослідницькі лабораторії та центри, які займаються винайденням вакцини та ліків проти COVID-19, що робить американську систему реагування вразливою на тлі пандемії. У бік Пекіна звинувачення через епідемію коронавірусу від Штатів летять не вперше.  

США звинувачують Китай у хакерських атаках, пов'язаних з викраденням розробок вакцини від COVID-19
Джерело матеріала
loader
loader