Бойовики, що представляють "ЛНР" і "ДНР" у ТКГ, є громадянами Росії - журналіст
Бойовики, що представляють "ЛНР" і "ДНР" у ТКГ, є громадянами Росії - журналіст

Бойовики, що представляють "ЛНР" і "ДНР" у ТКГ, є громадянами Росії - журналіст

Україні відомо, що так звані "запрошені" учасники у Тристоронній контактній групі (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі від окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), є громадянами Російської Федерації.

Про це повідомив журналіст Олексій Мацука на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, так званий "міністр закордонних справ" терористичного угруповання "ЛНР", представник ОРЛО у ТКГ Владислав Дейнего отримав російське громадянство.

"Фотокопію його паспорта громадянина РФ мені показав віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і учасник переговорів Тристоронньої контактної групи Олексій Резніков", - написав він.

За словами Мацуки, також Резніков продемонстрував цю фотокопію під час переговорів ТКГ, які відбувалися 14 травня в відеоформаті.

Мацука нагадав, що засідання ТКГ почалося о 13:00. Орієнтовно від 15:00 до 16:00 до сторін ТКГ (Україна, Росія та ОБСЄ), підключили так званих "запрошених" від ОРЛО (Владислав Дейнего) і ОРДО (Наталія Никонорова).

"У період від 13:00 до 15:00 українська сторона повідомила делегації РФ про те, що Україні відомо, що так звані "запрошені" від окремих районів Донецької та Луганської областей України, є громадянами РФ", - додав журналіст.

Мацука зазначив, що Росія наполягає на участі Дейнего як запрошеного учасника ТКГ як представника ОРЛО, як і інших членів "Л-ДНР".

дейнего паспорт рф
Facebook/Олексій Мацука
Резников показал российский паспорт члена «ЛНР»

Владислав Дейнего, который является «министром иностранных дел» группировки «ЛНР» получил российское гражданство. Фотокопию его паспорта гражданина РФ «Новостям Донбасса» показал вице-премьер-министр по вопросам реинтеграции временно оккупированных территорий и участник переговоров Трехсторонней контактной группы Алексей Резников. Украинский представитель также продемонстрировал эту фотокопию во время переговоров ТКГ, которые проходили 14 мая в видеоформате. Заседание ТКГ вчера началось в 13:00. Ориентировочно в 15:00-16:00 к сторонам ТКГ (Украина, Россия и ОБСЕ), подключили так называемых «приглашенных» от ОРЛО (Владислав Дейнего) и ОРДО (Наталья Никонорова). В период с 13:00 до 15:00 украинская сторона сообщила делегации РФ о том, что Украине известно, что так называемые «приглашенные» от отдельных районов Донецкой и Луганской областей Украины, являются гражданами РФ. Дейнего является приглашенным участником ТКГ в качестве представителя отдельных районов Луганской области. На его участии, как и других членов «Л-ДНР», в переговорах настаивает Россия. Детали: http://novosti.dn.ua/news/301658-uglavy-myd-lnr-est-rossyyskyy-pasport-ukraynskaya-storona-ego-pokazala

Опубликовано Новости Донбасса Пятница, 15 мая 2020 г.

Нагадаємо, що представник Росії у ТКГ щодо Донбасу Борис Гризлов заявив, що Україна намагається "витиснути" бойовиків із перемовин у Мінську.

Джерело матеріала
loader
loader