США передали Україні обладнання на мільйони
США передали Україні обладнання на мільйони

США передали Україні обладнання на мільйони

США передали Україні військове та медичне обладнання для використання в районі проведення Операції об'єднаних сил. Вартість допомоги – 25 мільйонів доларів.

Що передали американці українцям

Відділ оборонного співробітництва отримав тепловізори, рації та медичне устаткування. Про це повідомило посольство США в Україні у твіттері.

США продовжують підтримувати Україну у збереженні її суверенності та територіальної цілісності перед російською агресією,
– мовиться у повідомленні посольства.

(2/2) The United States stands strongly with Ukraine in support of its sovereignty and territorial integrity in the face of Russian aggression. #EUCOM #USUkrainePartnership pic.twitter.com/FJlsveJ3k2

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) May 15, 2020

Позов щодо військової допомоги Україні

Зазначимо, що у США суд зобов’язав Білий дім надати The New York Times електронне листування, яке зокрема, присвячене військовій допомозі Україні. Раніше адміністрація Трампа відмовила у цьому журналістам. Ймовірно, що у листах мовиться про призупинку допомоги українській стороні.

Переважно це кореспонденція між президентом США, віцепрезидентом, а також радниками глави Білого дому. Вони обговорюють рішення щодо обсягів та термінів військової допомоги Україні, а також її затримку.

Раніше Дональду Трампу закидали тиск на українську владу щодо поновлення розслідування у справі газової компанії Burisma. До цієї справи причетний син головного конкурента Трампа на президентських виборах – Джо Байдена. Через це чинному президенту навіть збирались оголосити імпічмент. Палата представників 19 грудня 2019 року за імпічмент проголосувала, а от Сенат рішення провалив.

Теги за темою
США Новини України Новини політики Війна на Донбасі ООС Україна – Росія Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader