Зеленський схвалив зняття санкцій із "спостерігачів за виборами" на окупованому Донбасі
Зеленський схвалив зняття санкцій із "спостерігачів за виборами" на окупованому Донбасі

Зеленський схвалив зняття санкцій із "спостерігачів за виборами" на окупованому Донбасі

КИЇВ. 15 травня. УНН. Указ Президента України Володимира Зеленського №184/2020 від 14 травня передбачає зняття персональних санкцій щодо низки осіб, які були задіяні в організації так званих "виборів" на території окупованого Донбасу, передає УНН із посиланням на текст документу.

Так, документ вводить в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2020 року "Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"У рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2019 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", уведеному в дію Указом Президента України від 19 березня 2019 року № 82: у додатку 1 позиції 77, 180, 271, 276, 290, 381, 746 виключити; у додатку 2 позицію 195 виключити", - значиться у рішенні РНБО від 14 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент продовжив заборону щодо російських соцмереж. 

Відповідно до указу Президента від 19 березня 2019 року № 82, зазначені позиції у додатку 1 належали:

▪️ Алессандрі Муссоліні - громадянці Італійської Республіки, що була спостерігачем за так званими "виборами в ЛНР/ДНР";
▪️ Свєшніковій Валентині - зареєстрованій в м. Алчевськ, що була секретарем "дільничної виборчої комісії № 13" міста;
▪️ Лободі Тетяні - уродженці Донецька, що була головою "територіальної виборчої комісії № 141";
▪️ Бороздіній Галині - уродженці Житомирської області, голові "територіальної виборчої комісії № 212";
▪️ Гур’євій Олені - яка проживада у Харківській області і під час "виборів" була головою "територіальної виборчої комісії №247";
▪️ Чеботарьовій Наталі - жительки Донецька, голові "дільничної виборчої комісії № 71" міста.

Також з-під санкцій вийшли Олексій Федорович, що є громадянином РФ та за даними ЗМІ є відомим російським бізнесменом, а також ТОВ "Науково-виробниче об’єднання "Ізолятор", розташоване в окупованому Донецьку.

Нагадаємо, фейкові вибори в "Д/ЛНР" відбулись 11 листопада 2018 року. Україна відреагувала на цю подію рішучим протестом.

Пізніше у ЄС заявили, що вважають псевдовибори, які відбулися 11 листопада на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, незаконними, і їх не визнають, а питання санкцій за їхнє проведення перебуває у віданні Ради ЄС.

У грудні 2018 року міністри закордонних справ Європейського Союзу схвалили санкції у вигляді заборони на видачу віз і заморожування активів проти дев'яти осіб за організацію у листопаді "виборів" в ОРДЛО. 

Пізніше Чорногорія, Албанія, Норвегія і Україна приєдналися до рішення Ради ЄС щодо обмежувальних заходів відносно 9 осіб, відповідальних за організацію так званих "виборів" на окупованому Донбасі.

Теги за темою
Володимир Зеленський Донбас вибори ОРДЛО
Джерело матеріала
loader
loader