У Вухані заборонили розводити та їсти диких тварин
У Вухані заборонили розводити та їсти диких тварин

У Вухані заборонили розводити та їсти диких тварин

У китайському місті Вухань заборонили вживати в їжу диких тварин, полювати на них, нелегально ними торгувати або розводити.

Про це заявив уряд Вуханя в середу, 20 травня.

«Вводиться повна заборона на вживання в їжу диких тварин, полювання на них, незаконну торгівлю дикими тваринами, а також розведення диких тварин у неволі з метою вживання їх в їжу», - кажуть в документі і уточнюють, що заходи будуть діяти протягом п'яти років.

Зокрема «забороняється вживання в їжу диких тварин і продуктів з них, зокрема всіх наземних тварин, в тому числі включених до державного переліку охоронюваних диких тварин, державний перелік диких тварин, що представляють наукову або економічну значимість, тварин, які виросли і розмножуються у звичайних природних умовах, вирощуваних людиною тварин».

Дія указу розповсюджується і на рідкісних тварин, які знаходяться під загрозою зникнення, а також тварин, споживання яких заборонено законом і нормативно-правовими актами.

Заборона на торгівлю поширюється на ринки, торгові майданчики в інтернеті, магазини та інші торгові місця.

Також наголошується, що жодна організація чи фізична особа не має права розміщувати рекламу, закликати до вживання в їжу диких тварин і продуктів з них.

До слова, вчені дійшли висновку, що наступний небезпечний вірус може прийти з Амазонії.

Зазначимо, раніше американський журнал Newsweek оприлюднив інформацію про те, що відбувалося з лабораторії Інституту вірусології в китайському місті Вухань.

У доповіді вказують, що справжня природа нового коронавіріусу, ймовірно, ніколи не буде встановлена.

Однак і автори доповіді, і всі вчені, категорично відкидають можливість навмисного створення і поширення SARS-CoV-2 як біологічної зброї.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив про наявність значної кількості доказів того, що коронавірус почав поширюватися з лабораторії в китайському Вухані.

Іноземна розвідка підготувала доповідь щодо причетності Китаю до пандемії Covid-19.

На 15 сторінках досьє йдеться, що Китай навмисно приховував або знищив докази про спалах коронавірусу, зробивши «напад на міжнародну прозорість», який забрав десятки тисяч життів.

Американська газета б’є на сполох: китайці після епідемії знову почали їсти кажанів.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader