У Донецькій області вперше за роки російської агресії оголошено вирок за пропаганду війни
У Донецькій області вперше за роки російської агресії оголошено вирок за пропаганду війни

У Донецькій області вперше за роки російської агресії оголошено вирок за пропаганду війни

Красноармійський районний суд у Донецькій області вперше за роки російської агресії оголосив вирок за пропаганду війни.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Донецької області.

Зазначається, що жінку визнали винною за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Санкція статті передбачає три роки і три місяці позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік.

Слідство встановило , що упродовж 2015-2016 років 28-річна мешканка Покровська поширювала в соціальній мережі "ВКонтакте" текстові записи із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Крім того, у 2016 і 2018 роках жінка поширювала в мережі зображення із закликами до вирішення військового конфлікту на Донбасі.

Як повідомлялося, ввечері 18 травня активісти пікетували офіс Дмитра Гордона через інтерв'ю з терористом та військовим злочинцем Ігорем Гіркіним-Стрєлковим. Гордон опублікував 4-годинну розмову з бойовиком, який одним з перших прийшов зі зброєю на український Донбас. Сам журналіст згодом повідомив, що серія інтерв’ю із Гіркіним та колишньою "прокуроркою" Криму Наталією Поклонською були зроблені у співпраці із спецслужбами, а матеріали із розмов будуть передані до міжнародних судів.

Своєю чергою, у Міністерстві у справах ветеранів закликали правоохоронні органинадати оцінку інтерв’ю Гордона із терористом Ігорем Гіркіним. У відомстві зазначають, що інтерв’ю є прямою пропагандою збройної агресії в Донецькій та Луганській областях.

Відео Чи справді силовики ставили завдання Гордону брати інтерв'ю у Гіркіна і Поклонської - депутати вимагають роз'яснень  

Роз'яснень від СБУ вимагають народні депутати - чи справді силовики ставили завдання Дмитру Гордону брати інтерв’ю в осіб, причетних до розпалювання війни та окупації українських територій. Скандал стався, коли Гордон опублікував 4-годинну розмову з росіянином Гіркіним-Стрєлковим. Активісти  відреагували на це протестом - закидали офіс Гордона яйцями та розмалювали асфальт біля його офісу лайливими словами.  

Чи справді силовики ставили завдання Гордону брати інтерв'ю у Гіркіна і Поклонської - депутати вимагають роз'яснень  
Джерело матеріала
loader
loader