Коронакриза не для всіх: під час пандемії 25 найбагатших людей світу заробили 255 млрд дол
Коронакриза не для всіх: під час пандемії 25 найбагатших людей світу заробили 255 млрд дол

Коронакриза не для всіх: під час пандемії 25 найбагатших людей світу заробили 255 млрд дол

Протягом перших двох місяців пандемії коронавірусу топ-25 світових мільярдерів стали багатшими ще на 255 млрд доларів.

Про це 23 травня пише Forbes.

Лідером за доходами під час коронавірусної кризи став засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг. Він протягом 60 днів заробив 31,4 млрд. Загалом статки збільшилися до 86,5 млрд доларів.

Одразу за Цукербергом йде засновник і керівник торговельного онлайн-майданчику Amazon, найбагатша людина в світі за версією Forbes, - Джефф Безос. Він заробив 29,9 млрд доларів та збільшив свої статки до 146,9 млрд доларів.

Очільник Reliance Industries Limited Мукеш Амбані збільшив свої статки майже на 20 млрд доларів та став третім багатієм за доходами під час коронакризи.

Заробляють під час пандемії найчастіше мільярдери пов'язані з індустрією IT-технологій.

Експерти Bloomberg загалом прогнозують, що пандемія коронавірусної інфекції може позбавити світову економіку більш ніж 5 трильйонів доларів зростання протягом наступних двох років, а ситуація в цілому вже гірша, ніж 2008 року.

Відео Внаслідок пандемії вірус світ може спіткати масштабна економічна криза

У МВФ попереджають про катастрофічні наслідки від пандемії. Натепер у світі підчепили коронавірус вже понад 3 млн 700 тисяч людей, третина з них одужала, а більш як 258 тисяч так і не змогли побороти недугу. Найгірша ситуація у світі залишається у Сполучених Штатах - там вже 72 тисячі людей померли, тоді як мільйон 237 тисяч хвороба вклала на лікарняні ліжка. Американська влада вважає, що пік пандемії пройдено і вже послаблює карантин в окремих штатах.  

Внаслідок пандемії вірус світ може спіткати масштабна економічна криза
Джерело матеріала
loader
loader